Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

16 mars 2009

Fototriss denna vecka: Spegelbilder

Helena på Fototriss är full av roliga idéer och fotouppdrag som får igång hjärnan och fötterna. .
Den här veckan vill hon att vi ska fotografera på temat SPEGELBILDER! "Fram med kameran (och kanske en spegel...) och tänk till kring hur ni kan tolka det här temat på bästa sätt", skriver hon.

Jag gjorde ett försök att hitta idéer med riktiga speglar, men det landade ändå i arkivet den här veckan. Det blev speglingar i vatten och glas. Den första speglingen är ett hus som reflekteras i ett fönster. Fotot är taget på en "berömd" gata Royal Crescent som brukar vara med i klassiska engelska filmer (av t ex Jane Austen) med ett lååångt vackert svängt hus i Bath England. Den andra är en spegling av höstfärger i bostadsområdet Hammarby sjöstad. Den tredje fotade jag i aug-07 i Sundborn i Dalarna och föreställer moln som speglar sig i sjön Toftan vid Carl Larsson-gården Lilla Hyttnäs.


Royal Crescent, Bath, England, kvällsglöd i fönster. (klicka på bilden så ser du speglingen bättre)

Höstfärger, Hammarby sjöstad

Sjön Toftan, Sundborn
17 kommentarer

Alltid lika kul med en kommentar, klicka här!

Inga kommentarer: