Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

05 februari 2014

Trädgårdsböcker 2014

På pressfrukost på Garden Bistro, i Sickla köpkvarter. Det här året var inte alla förlag med. Vi fick se och höra lite om böcker från Ica Bokförlag (nytt namn: Massolit förlagsgrupp), Norstedts och Bonnier fakta. Här är några av godbitarna!
 "Det vilda köket", av Rune Kalf-Hansen och Lisen Sundgren. 

ur beskrivningen: Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.

En ny upplaga av "Vår Trädgårdsbok" presenterades av Inger Palmstierna och Christel Kvant. Och boken "Trädgård i kruka" av Ulrica Otterling och Annika Christensen. Den titel som inte syns i bild här är boken "Balkongliv" av Susann Gson Engqvist och Christer Vallstrand. 
..och här är författarna till "Trädgård i kruka" av Ulrica och Annika. Med en kruka snödroppar, kan det vara sötare!! ? Nej. 

Gunnel Carlsson presenterade böckerna och författarna på ett trevligt sätt. 

Erik Sidenbladh, journalist har skrivit boken "Hjälp-vi har fått en trädgård". Bredvik står en kulturhistorisk bok om "Rosen", av författarna (på bild nedan)...
Sveriges rosexpert Lars-Åke Gustavsson har skrivit boken tillsammans med Christina Högardh-Ihr.

Låt det spira! Vilken är den ultimata trädgården, Ellen och Angelique debuterar med en bok där de sammanfattar sina erfarenheter från trädgårdar i sina hemtrakter kring Vänern. De beskriver fyra trädgårdar som gav dem energi och harmoni.  
 ..Ellen Forsström (journalist/fotograf) och  Angélique Ohlin (trädgårdsmästare designer)
"En trädgård till tröst" En trädgård på södra Gotland blir Lena Katarinas tröst ...
 ..författaren Lena Katarina Swanberg. 
Eva Robild med en av hennes senaste böcker om "Pallkragar", den andra som kommer ut i år, 2014 heter "Perenner - skapa med blommor" och Malena Skote till höger med sin senaste bok "100 projekt för trädgården".


Fler böcker från andra förlag lägger jag upp här på bloggen senare under våren. 
/Ann 


-resor med guldkant till trädgårdar i Sverige, England, Italien.

Blog Widget by LinkWithin

Inga kommentarer: