Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

14 maj 2013

Trädgårdsresa: Rikblommande trädgårdar, hantverksskicklighet och pittoreska byar i the Cotswolds och Downton Abbey.I höst, den 5-9 september 2013 arrangerar jag en resa till England och till engelska trädgårdar, genom min reseverksamhet Trädgårdsturisten. Vi besöker de kulliga backarna på den vackra landsbygden i området som kallas the Cotswolds i hjärtat av England runt Stratford-upon-Avon och Gloucestershire mm. Vi strosar runt i 8-10 fantastiska rikblommande trädgårdar, ser hus uppförda med stor hantverksskicklighet och stannar till i pittoreska byar och en och annan pub. Jag utlovar en unik upplevelse och miljöer som är andlöst vackra och annorlunda från i Sverige. Självklart blandat med besök i byar, pubbesök etc.
Bild: Wades Blue, en färg som "uppfanns" av ägaren P. Wade i trädgården vid Snowshill manor. 

Vi får se mycket av det bästa och trädgårdsvärlden har att erbjuda i England, bl a trädgårdarna Hidcote manor (vår trädgårdsstjärna Ulf Nordfjells inspirationskälla i England), Snowshill manor, Barnsley house ..mm. Trädgårdarna vi ska besöka är i stort sett alla inspirerade av arts- and craftsrörelsens ideer om att gå tillbaka till det lokala, det inhemska. Det var en protester mot 1800-talets industrialism, och mot det som framställdes snabbt utan kvalitet. Man ville istället  återuppväcka de växter som fanns i de små täpporna, i allmogeträdgårdarna. Detta gällde också husen som byggdes i the Cotswolds där man använda sten från stenbrott i närheten, satte upp egna smedjor och snickeriverkstäder. Man byggde med stor hantverksskicklighet och framförallt var en grupp arkitekter, socialt engagerade personer, filosofer och konstnärer som flydde London till landsbygden i hjärtat av England. En av ledargestalterna var William Morris, och prerafaelisterna.
Bild: Hidcote manor

Vår sista resdag, blir en kontrast till det övriga, när vi besöker det stiliga 1800-tals slottet och dess park där tv-serien Downton Abbey spelas in. Resan vi gör är fem dagar lång, mellan 5-9 september 2013, och vi bor lantligt och mycket vackert (bilder längst ned) på två olika hotell, båda omgivna av stora trädgårdar. Maten är självklart också viktig, middagen äter vi på hotellen på kvällen. Om du vill veta mer, gå in på Trädgårdsturistens hemsida, och om du vill ha det detaljerade programmet, kryssa för resan HÄR HÄR, på intresseanmälan, så kommer en pdf. Jag har 22 platser, hälften är bokade hittills.

Det är en resa med guldkant!!

Bild: Systrarna Crawley i parken vid "Downton Abbey-slottet" i Hampshire. 
och nedan kommer inspirationsbilder från trädgårdarna och miljöerna vi ska besöka på resan:
Snowshill manor

 byliv i Cotswolds

 Vårt första hotell Ettington
Vårt andra hotell Tylney hall hotel. 
Jag, Ann Larås (författare engelska trädgårdar, ciceron och researrangör)
Kanske ses vi på en av resorna!
-resor med gulkant till trädgårdar i England, Italien, Frankrike och i Sverige. 
Blog Widget by LinkWithin

Inga kommentarer: