Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

02 april 2013

Nedräkning till Nordens största trädgårdsmässan i Stockholm 11-14 april 2013!

Blog Widget by LinkWithinNästa vecka 11-14 april är det Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan i Älvsjö. Och det är full fartpå alla håll i trädgårds-Sverige med förberedelser för montrar, ideträdgårdar, föredrag och balkonger ochalla montrar!! Och alla besökare, som ska boka tåg, flyg och ta sig till Stockholmsmässan i Älvsjö. 

För alla oss som har lyckan att få gå på betal-seminarie på lördag, väntar trädgårdsstjärnorna Piet Oudolf, Stefan Mattson och James Hitchmough. (som jag inte känner till sedan tidigare). De ska prata under rubriken:
Skapa med perenner – lär av mästarna
Hur tänker kända trädgårdsdesigners vid planering av planteringar? Hur använder de växtmaterialet?

Seminarieprogrammet för proffs och intresserade finns att läsa här! (anmälan har gått ut)

I år är det så modernt att man kan ladda ner en applikation för att följa mässan de olika dagarna. Länk här!

Här kan ni se kartan över hela mässområdet, dvs A-hallen. 

Idéträdgårdarna kan man läsa om här!

Om 14 balkonger 
(prisutdelning Torsdag 11 april kl. 12:30 - 13:00 Lokal Scen Pelargon, A24:61)
Jag Trädgårdsturisten Ann Larås och Maria, fru Pomerans, Pomeranshuset i Ljusdal gör en balkong med tema av renässansen, fest i kardinalens trädgård, en dröm om sydligare nejder och en resa tillbaka i historien. Vi får se hur våra idéer kan omsättas på det sätt vi vill. Den 8, måndag nästa vecka ska vi börja bygga upp vår lilla yta på 10 kvm.

Våra inspirationsbilder för balkongen kardinalens renässansfest:

Stenbordet, Kardinalens festplats, mitt på balkongen. Här pågår festen. 
Foto: Maria Bremefors 
citronträd och kryddörter
konst och kultur, här är La Primavera, våren, av konstnären Sandro Botticello, som levde under renässansens tid, 14-1500-tal, och inspirerades av Florens trädgårdar. 

Hund vaktar trädgården på villa Gamberaia, ovanför Florens
 vindruvor förstås, dessa från Frascole vingård i Chianti Ruffino, som vi besöker på vår Toscana-resa i sept/okt med Allt om Trädgård och Tema Toscana.


Den 11-14 april är mässan öppen för allmänheten och alla som jobbar med trädgård på olika sätt. Det blir en folkfest med Växtkraft som årets tema. 

Redan i entrén möts vi av grönska i en monter skapad av elever på Skillebyholm. Det ska bli spännande att se vad de hittar på i år!

Vi ses på mässan i vimlet eller vid balkong!
/Ann 3 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Hejsan Anna!
Ja, äntligen är det dags för mässa igen. Mässa = vår!
Lycka till med utställningen!

Ha det bäst!

Hälsningar
Helen

Marie Lithén sa...

åh så bra det låter!!! Är ju inte där på lördagen tyvärr för föreläsningen. Men tror jag överlever ändå:) Nyfiken på er balkong, som låter underbar. Hoppas vi ses

Den passionerade trädgårdsturisten sa...

Helen och Marie! Vi ses kanske i vimlet på mässan. Det är en av de få vårtecken som finns just nu!!