Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

08 april 2013

Idag började vi bygga balkongen - kardinalens fest i renässansträdgården!

Blog Widget by LinkWithinTrädgårdsmässan Nordiska trädgårdar närmar sig och vi som ska vara med på ett hörn började idag att "bygga" våra visioner på Stockholmsmässan Nordiska trädgårdar. Det var lite jobbigt, en smula kallt men väldigt roligt att  börja bygga upp den miljö på 10 kvm.

det börjar ju så här...
Maria från Pomeranshuset och jag träffades och planerade på Slottsträdgården Ulriksdal för ett par månader sen. Vi gör balkongen tillsammans. 

Idén är en fest i en renässansträdgård någonstans i Italien, med fina häckar och klot av idegran, citronträd och kryddor. Bordet av sten är överfyllt av frukt och grönsaker, och vin ligger på kylning i en vattenränna i mitten. Allt är förberett för FEST, på 1500-talet. 
Maria, fru Pomerans

Idag kom jag tidigt vi till mässan, det var ganska tomt. Men Monica och Tove, från företaget Anemonica hade redan börjat lägga ut golvet på balkongen - med en ny produkt som kallas Betongparkett - som lades på plats bit för bit. Man ser ådringarna från träet som använts för att gjuta bitarna. 
en ny markplatta i betong läggs ut med en vacker relief. 
Håller med Monica och Tove. Yepee. Det blev väldigt snyggt. 

 Imorgon åker jag och Maria och köper kryddväxter i en handelsträdgård och hämtar citrusträd på Slottsträdgården Ulriksdal. 


Fortsättning följer under mässveckan. Nordiska trädgårdar öppnar för publik på torsdag den 11 april och pågår t o m söndag den 14 april. Kom gärna förbi balkongutställningen. Och glöm inte att rösta på den du tycker bäst om!

Mer om hur arbetet går med balkongen, imorgon. 

/Ann1 kommentar:

Alen Trädgård sa...

Vad underbart roligt och spännande att få vara med om en sådan grej:) Ser med spänning fram emot resultatet som ser fantastiskt ut redan nu (i mitt huvud):)) Ha det gott/Monne