Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

09 april 2013

Dag 2: Bygga en balkong på Nordiska trädgårdar 2013: Växter och stenbordet!

Nordiska trädgårdar: Efter att golvet, Betongparkett var inlagt var det dags för två transporter som kom i stort sett samtidigt. Först kom växterna, det var idegranar av alla möjliga former och format. Toppiga trekantiga, jättebollar, mindre bollar och sex meter idegranshäck, taxus så långt ögat når. Vi valde ut några av dem och vissa fick gå tillbaka. En står kvar på golvet men fick ett hem hos Näsuddens handelsträdgård- det ska lottas ut på söndag den 14 april. 

Essunga plantskola och holländska Van der Berk som sponsrar Trädgårdsturisten och Pomeranshuset med de stora växterna. Det var väldigt stiliga exemplar, kramgoa tyckte en del som kom och la armarna om dem.
Timo har kört plantorna hit. Mikael och Erik hjälper till att få över till montern. Det var så tungt. Maria och jag hade inte klarat det alls. Vi är evigt tacksamma. 

Börjar komma på plats, 3 meter på vardera sida, ger en fin och harmonisk bakgrund. Idegran är ett bra alternativ istället för buxbom (tänker många handelsträdgårdar idag med tanke på buxbomsdöden)
 Mikael och Erik som hjälper till att bära, dra och sätta på plats.
Huvudsponsor och arbetsinsats för stenbordet är Erik Segetorp i Färila.
...och en riktig höjdpunkt. Bordet monteras ihop. De två tunga granitblocken fästs på skivan och underredet byggt av lastpallar. Har byggts på prov först i Färila i Hälsingland Erik Segetorp vägledd av Maria.

Vi lägger ut syrengrenarna på golvet för att kunna se hur man ska sätta upp den lätta pergolan över bordet.  Syrenen ska "låtsas" vara blåregn, syren är inte så vanligt runt Medelhavet. För det är meningen att man ska få känslan av att vi är i ITALIEN!
Ser ni, det börjar ta form!! Alldeles nyss var det en tom yta med ett vackert golv. 
syrenpergolan sågas till.
vattenrännan i mitten tätas inför att vattnet ska hällas i på onsdag, nu måste det härdas i ett dygn minst. Både hårtork och motorvärmare används, eftersom mässlokalerna har så låg temperatur, freezing..
hur ska vi ha det nu. Jo tapeten ska upp. Hämtar färdiga rullar monteringsfärdiga hos Photowall som sponsrar oss med den.
Lätt som en plätt, kanske lite fel ordning, att sätta häcken först och utsikten sen, men allt går när man är många och har trevligt.
Nu måste jag lämna, rapport följer imorgon. Vår vision om att få till miljön och stillheten i en italiensk renässanträdgård från 1500-talet kommer allt närmre...

..och här är nästa inlägg här på bloggen, när mässan var igång, och alla balkonger, montrar och ide-trädgårdar.Blog Widget by LinkWithin

2 kommentarer:

Bland blommor och buskar sa...

Det ser jättefint ut, härliga buskar! Blir väldigt sugen på att gå på mässan även om det inte var planen. Jag läste just ett reportage om din vän och hennes fina pomeranshus, otroligt snyggt.
Ha det bra på mässan i ert fina lilla Italien.
Madde

Alen Trädgård sa...

Det ser ut som om det blir helt fantastiskt! Önskar så att jag kunde vara där och se det hela irl. Ha det gott/Monne