Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

24 augusti 2012

Två unika trädgårdar i Sörmland, en heldagsutflykt med guldkant 8 september!

8 september 2012: Utflykt till två unika sörmländska trädgårdar


 
Datum: Lördagen den 8 september 2012.4 platser kvar på Trädgårdsturistens utflykt till två unika och mycket vackra trädgårdar i Sörmland. Det blir en helhetsupplevelse genom böljande landskap i Sörmland, förbi sjöar, slott och gårdar. Vi ger oss iväg kl. 8.10 på morgonen från Stockholm city och kommer hem kring kl. 1830. Bussen tar 15 personer.

Det första besöket är i en privatträdgård i Laxne norr om Gnesta hos konstnärerna Agneta och Magnus. Det är en av de utvalda trädgårdarna i Karin Berglunds nya bok "Samtal i trädgården". "Vandringen i trädgården är en sorts tidskronologisk resa i det sörmländska kulturlandskapet, som tar oss genom skilda epoker med nedslag i trädgårdens olika delar - bl.a ängsbruk, renässans och en stor köksträdgård."

Efter förmiddagsfika, går färden vidare till Mora gård där trädgårdsmästare och ägaren Monica berättar om huset och arbetet med att bygga upp trädgården. Monica och hennes man har omsorgsfullt renoverat gårdens hus och Monica har skapat trädgården mot sjön. Vi vandrar runt bland äppelträden, tittar in i växthuset och får inspiration i köksträdgården som ligger mot betesmarkerna avskiljd av en gärdesgård. Nere vid sjön och bryggan finns en perennrabatt som är planterad  i en slänt mot vattnet. På den andra sidan av denna innehållsrika trädgård, blommar sommarblommor i alla färger.

Turordningen på besöken ovan, kan förändras.

Vi äter en härlig omsorgsfullt tillagad lunch, och på eftermiddagen före hemresan gör vi en tredje besöksupplevelse, som i nuläget är en överraskning.

Kring kl. 16 börjar hemfärden mot Stockholm (om någon vill kliva av stannar vi också utanför Södertälje)

Pris: 850:- pp.

Detta ingår: Bussresa t o r Stockholm, reseledning av Trädgårdsturisten Ann Larås, kaffe/te med hembakade kakor, trädgårdsbesök, en härlig lunch och vatten/äppelmust samt ett glas bubblande vin på hemresan.Preliminärt intresse att följa med, klicka HÄR och kryssa i. Inga bindningar förrän ni bokar er.
Blog Widget by LinkWithin

Inga kommentarer: