Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

08 april 2012

En trädgård i stan- ny chans för stadsbor att odla på liten plätt!!

Blog Widget by LinkWithinEn urban trädgård på Söder i Stockholm håller på och ta form. Den kallas En trädgård på spåret, och går ut på att den som vill, en person eller kanske en hel familj tar ansvar för sin kvadratmeter yta i trädgården på spåret. Läs mer här!

Man kan bli växtfadder med ansvar för odlingen i sin ruta. Man kan stödja föreningen för ett par hundralappar per år. Eller marknadsföra sitt företags gröna ekologiska produkter, genom att bidra med workshops och evenemang.

Det roliga är att allt anläggs längs den gamla järnvägsspåren på Söder i Stockholm nedanför Clarion hotell och Kolonilottsföreningen Eriksdal.

1 maj är det invigning!!

Jag tycker det är en lysande idé eftersom det blir lätt för folk som bor i närheten att cykla ned från lägenheten och ta hand om sin plätt. Man tänker ju på New York och deras fantastiska satsning på att bygga en park, en trädgård högt upp i luften på det gamla järnvägsspåret.

...påskhälsar Trädgårdsturisten Ann som fick upp ögonen för projektet tack vare den alltid uppmärksamme bloggaren Slottsträdgårdsmästaren. 

www.tradgardsturisten.se (resor till fina trädgårdar i Sverige, England, Italien och Frankrike)

Inga kommentarer: