Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

24 februari 2012

Rosor, lavendel och jasmin - resa till sydfranska trädgårdar!

I maj åker jag och en grupp till Frankrike för att besöka privata trädgårdar och några öppna besöksträdgårdar! Jag är ciceron och resan administreras av Favoritresor. Den går 10-15 maj 2012.Lite inspiration kommer här!!

Maj månad är den allra bästa tiden på året att besöka trädgårdarna i södra Frankrike, det är friskt grönt och rikblommande.

"Vi åker genom dalgångarna kring Aix-en-Provence där vi också bor de tre första nätterna – sen vidare österut genom Luberondalen, mot Rivieran för att uppleva några av de finaste trädgårdspärlorna runt Nice och Grasse. I en kreativ konstnärsträdgård äter vi fransk plocklunch under platanernas trädkronor. Vi färdas bland lavendelfälten och genom de sköna landskapen som har en rik romersk historia. I villa Joanis upplever vi den prydliga och rikblommande trädgården där grönsakslandet, de formklippta buskarna och perennerna bildar en modern ”potager”. Trädgården utsågs till ”årets vackraste trädgård” i Frankrike 2008. Här får vi också prova deras viner. En dag gör vi en utflykt till Italien, till Hanbury gardens som är ett botaniskt paradis, skapat av Thomas Hanbury som samlade växter från jordens alla hörn. Vi tar oss upp i bergen med bussen och äter en italiensk lunch med utsikt över dalen. Charmigt och bekvämt boende i Aix-en-Provence och i Nice. Tid finns också att strosa runt i de fina städerna. En innehållsrik trädgårdsresa för alla sinnen och med ”guldkant"

Mer detaljer om denna resa på Favoritresors hemsida. Trädgårdsturisten Ann Larås är ciceron och står bakom urvalet av trädgårdar, Favoritresor är arrangör i sett samarbete med Riksförbundet Svensk Trädgård.

Bilder från trädgårdarna och lite miljöbilder:


Afrikansk lilja, Agapanthus, Côte d´Azur.
Bassängen i konstnärsträdgården i d´Orves i Provence ligger högt och är omgiven av växtlighet som oleander (nerium)

Val Joanis, prisbelönt trädgård och vinslott. Kronärtskockor till vänster, idegran till höger och lavendel i mitten.

Spaljerade fruktträd och snygga ramar av bambu och flätade grenar.Val Joanis utsågs till "Frankrikes vackraste trädgård" 2008.

Svindlande utsikt från trädgården villa Ephrussi över Medelhavet.

Bild: Rotschilds Villa Ephrussi på halvön Cap Ferrat strax utanför Nice


Trädgårdsport i provencalsk blått

Olivträdsallé i Var, Provence

d´Orves Var, Provence - äldre charmig konstnärsträdgård. Här äter vi lunch utomhus under platanernas lövkronor.

Vart leder den här hemliga porten?

Stadsmiljö i Provence

Marknad södra Frankrike, maj månad.


En av våra trädgårdarna i Alpillerna, i Provence, ritad av trädgårdsarkitekt Dominique som skapat trädgårdar över hela världen


Fler trevliga trädgårdsresor och utflykter på Trädgårdsturistens hemsidaBlog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

3 kommentarer:

Caroline sa...

Åh så underbart!! Hade så gärna åkte med, och säkert velat stanna för gott!! =) Men själv får man koncentrera sig på det här hemma så jag blir klar med min utbildning till sommaren! Sen så är jag fri och göra mer vad jag vill! =)

Mvh Caroline

Alen Trädgård sa...

Vilka underbara bilder! Blir ännu mera vår och sommarnödig när man ser dessa bilder:) Ha det gott/Monne

Annika Christensen sa...

Hej!
Jag hoppas verkligen att få resa med dig någon gång det hade varit så roligt! Denna resan verkar helt ljuvlig. Drömmer om lavendelfält i Frankrike. Du skall vet jag har knappt varit utanför byn.
Men jag har iallafall börjat så smått att resa alltid något.
Ha en skön helg
Annika
Jag kommer inte till Kista men till Nordiska