Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

17 januari 2012

Waldemarsudde - alltid en inspirationskälla för blomsterarrangemang!!!


Se, vad vackert tulpanerna med sina långa stjälkar böjer sig....så romantiskt tillsammans med anemoner. Och sedan skålen med färska fikon, granatäpplen, valnötter, apelsiner med nejlikor. Vilken stämning! Arrangemang: Peter Ödegaard.

Apropå att högsäsongen för tulpaner nu är igång, så vill jag visa några fantastiska blomsteruppsättningar från 2011. Det är en utställning som pågick under kort tid på Prins Eugens Waldemarsudde på Djurgården i Stockholm från 1 advent 2011. Några av Sveriges mest kända och skickliga florister var inbjudna för att skapa stämning i varsitt rum med sina arrangemang.
Njut.

Här är några av de florister som medverkade. Ulf Nordfjell till vänster var ansvarig för projektet för denna utställning. På bordet ser ni det vackra påfågelsarrangemanget, detaljbilder längre ner i inlägget.


Tips: Ulf håller en föreläsning 25 januari på Prins Eugen´s Waldemarsudde, Djurgården under rubriken "Trädgård NU - en inspirationsföreläsning kring genomförda och pågående trädgårdsprojekt, av landskapsarkitekt Ulf Nordfjell". Pris 100:-, biljettbokning tel. 08-54583707 eller butiken@waldemarsudde.se
Kristina Öhman som är florist och blomsterinspiratör, knuten till Waldemarsudde har skapat en feststämning med höga smala vaser med ett överflöd av skira blommor som hänger över en bricka med coctailglas och små waldemarsudde-krukor med liljekonvaljer.

Bild: Arrangemang floristen Inger Ruckle

Från Waldemarsuddes hemsida, om uställningen:
Prins Eugens Waldemarsudde vårdar arvet efter prins Eugen och hans intresse för blommor i alla dess former. I prinsens sällskapsvåning kan vi fortfarande uppleva årstidernas växlingar med olika blomster som hämtats in från trädgården och växthusen. Inför denna jul har fem florister, Andreas Graveleij, Johan Pettersson, Peter Ødegaard, Kristina Öhmanoch Inger Ruckle, bjudits in att med sina olika bakgrunder fritt tolka prinsens arv med dekorationer i slottets salonger och gemak. Den gemensamme nämnaren för de inbjudna är en stor kärlek för blomsterprakt och naturens rikedom. Floristerna smyckar ett rum vardera med en blandning av traditionella och moderna inslag. Det skall dofta jul med kvitten, apelsiner och nejlikor. Julrosor, mistel, hyacinter, amaryllis och tulpaner skall "dansa" i vaserna. En ny jul på Waldemarsudde i en högst personlig tappning möter besökaren från och med 1:a advent.

Utställningskoordinator, landskapsarkitekt Ulf Nordfjell.

Utställningen gjordes i samarbete med Millesgården där floristerna smyckade konstnärshemmet med växter och arrangemang. (Inga bilder därifrån)


Bild: Arrangemang floristen Andreas Garaveleij eller Johan Pettersson. Det man ser är en detalj av en påfåglesstjärt formad på ett bord.

Bild ovan: Här ser man lite mer av påfågeln och dess stiliga stjärt.

Fler intressanta föredrag och information om alla utställningar på Waldemarsudde, klicka här, så kommer du till hemsidan.

Floristen Kristina håller i en visning senare i vår och trädgårdsmästaren Marina i maj.
Onsdag 11 april kl. 15.00
Vårblomster
Waldemarsuddes florist Kristina Öhman ger en visning av tulpanarrangemang i Sällskapsvåningen.
Torsdag 31 maj kl. 18.00
Trädgårdsmästeri med tradition
Waldemarsuddes trädgårdsmästare Marina Rydberg och odlingsansvarige Christer Johansson ger en visning av trädgårdsmästeri, växthus och orangeri samt berättar om odlingstraditionen från prins Eugens tid.

/hälsar Ann "Trädgårdsturisten"


trädgårdsresor med guldkant till trädgårdar i Sverige, Italien, Frankrike och England. 
www.tradgardsturisten.se

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

3 kommentarer:

Torprosen sa...

Oj,oj vilken blomsterprakt, man tappar andan..precis vad vi behöver nu i vintermörkret. Synd bara att jag bor lite långt från Sthlm, hade gärna gått på dessa fina utställningar. Ha en go dag önskar Torprosen

Alen Trädgård sa...

Åh vilka underbart inspirerande bilder, tulpaner är ju nu vid denna tiden en underbar blomma med sina krispiga stjälkar o blad:) Synd att jag inte har möjlighet i år att besöka Nordiska trädgårdar;( Tack för att jag fick se dina bilder. Ha det gott/Monne

Claus Dalby sa...

Skønne billeder. Skønne buketter. Tak for kigget.