Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

25 augusti 2011

Göteborgs botaniska trädgård - Picknick för trädgårdstomtar i Botaniska - Mynewsdesk

Göteborgs botaniska trädgård - Picknick för trädgårdstomtar i Botaniska - Mynewsdesk

Är detta sant?

Och om det är sant, så glöm inte att titta på Simone Irvines lövtunnel, eller kanske man ska säga pumpatunnel.

ur pressmeddelandet:

Bjud din trädgårdstomte på picknick i Botaniska trädgården! På söndag 28 augusti kl 11 - 17 ordnar Botaniska trädgården en heldag för alla trädgårdstomtar.

Elever på Schillerska gymnasiet i Göteborg har under våren gjort var sin trädgårdstomte som nu för första gången ska få komma ut i sin rätta miljö. Tomtarna ställs upp i köksträdgården vid kolonistugan.

Publiken får rösta på bästa tomten som får ett pris. Martin Norvenius med kolleger har för dagen bildat en tomteorkester som underhåller med traditionell irländsk musik. Ta med picknick.

Varför ordnar man en picknick för trädgårdstomtar i Botaniska trädgården?

- En kollega tyckte att om man kan ha picknick för nallar så kan man väl ha det för trädgårdstomtar, och så fick det bli. Jag hoppas många nappar på inbjudan, jag har själv en tomte som jag tänkte ta med. Trädgårskonst är spännande, det väcker olika känslor hos människor, säger Agneta Green som är informationsansvarig i Botaniska.

Blog Widget by LinkWithin

Inga kommentarer: