Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

02 maj 2011

Vi har besökt Ninfa, Amalfikusten och imorgon Sorrento...

Bild: Oändlighetens promenad, blåregnet i full blom, villa Cimbrone

Trädgårdsresan Små citroner gula - i blåregnets tid pågår nu. Vi är en grupp nere bland friska växter, hängande blåregn och citronträd som dignar av frukt. Dagen har varit helt fantastisk.
Vi började med att öppna fönstren mot det blå havet, och det var fint! väder.

Efter en liten tur med bussen kom vi till citronlunden till agriturismen vi skulle besöka. Anna tog emot oss när vi kom vandrande i hennes citronlund. Päronträd, hassel och olivträd fyllde vår väg och vi njöt och tog in allt det vackra. I diket blommade rödvial, gurkört, sabellilja bland små blad som Anna ryckte upp och berättade att hon använde i matlagningen.

Före lunchen fick vi en rundvisning i vinlunden där hennes systers fantastiska kvalitetsvin har sin början. Därefter tog vi en promenad till vinkällaren där ektunnor låg på rad i ett svalt rum, allt perfekt ordnat för att få fram det bästa vinet.

Ute igen i ljuset, studerade vi den naturliga trädgården runt systrarnas hus. Här växte förstås en jättestor ek, ett mullbärsträd, ett smultronträd, fikon, rosmarin, malört och ännu en citruslund. Rosmarin - mer dekorativt än smakrikt, den upprättstående "vanliga" rosmarinen smakar mer när man har den i maten.

Vinet vi fick smaka i den enkla loggian smakade underbart och snacksen var utsökta med spännande kombinationer med kex med auberginesylt och ricotta mm. Lunchen var fräsch och lagad omsorgsfullt med fina örter, grönsaker och råvaror från trakten. Allt utsökt.

Den redan fina dagen fortsatte med bussfärden upp mot brant Ravello, där vi besökte villorna Cimbrone och Ravello. På torget utanför pågick ett bröllop med blåsorkester och gäster klädda i intressanta hattar och vackra långa klänningar. Dagen var verkligen perfekt.

Håller nu tummarna för att regnet håller sig borta i morgon.

Amalfikusten österut sedd från Ravello
Promenad i Ravello, vid Villa Cimbrone
På väg.
Klostret v cimbrone - fönster i morisk - arabisk stil

Judasträd och blåregn på pergola
Köksträdgård och vin

Torn sedd från båten

Resan "Små citroner gula" genomförs inte under 2012. Om flera är intresserade inför 2014/2015,  så kan resan bli av igen. 


Välkomna att skriva upp dig där för nyhetsbrev och intresseanmälan.
Trädgårdsturisten finns också på FACEBOOK.

Blog Widget by LinkWithin

2 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Underbart att se bilder från Italien, får se om vi kommer dit någon gång:)) Så länge kan jag njuta av dina bilder. Ha det gott/Monne

Marie Lithén sa...

underbart vackert!