Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

13 mars 2011

Afternoon tea på Zetas!

I väntan på att säsongen börjar på Zetas handelsträdgård, har caféet afternoon tea som man kan boka in sig på (t o m 13 mars).

Lemon curd, syrlig grädde (cream cheese) till stor kanna té...

Trädgårdsgänget idag, på Zetas mysiga trädgårdscafé i Segeltorp, Huddinge. Tänk,... snart kan man sitta ute i solen på en av terrasserna i söderläge.

Dubbla tulpaner

...På våningsfaten finner ni sandwiches med lax o. pepparrotscreme, kalkon m. äpple o. Dijon samt den klassiska kombinationen av engelsk cheddar o. krasse. Varma scones kommer - direkt från ugnen - serveras med tre hemkokta marmelader. Till detta serverades en kanna rykande, hett te och handgjorda lime-biskvier. (ur caféets beskrivning)

Maria, Susanne ..m fl

Olika nyanser av brunt, grått och rostrött på väg mellan caféet och trädgårdsbutiken.

Det enkla är ofta det vackraste...Zetas gör alltid så snygga stilleben.

Susanne köper dubbel julros

Snygga blad hos okänd pelargon

Magnolia i butiken


Zetas- finsmakarens trädgård. KATALOGEN är ute nu!!

Hortensia och myrten
Liljekonvalj, Gästriklands landskapsblommaSpaljerat är väldigt snyggt. Det här sägs Ulf Nordfjell ligga bakom. Ja, jag vet, det ser mest risigt ut nu, men snart.......så slår häggmispeln ut (Tack Monne för att du påminde mig om vad det är som växer här).

Va.! Är inte det här den mest överraskande skylten man har sett nånsin??

Nästa gång på Zetas, då blommar det! Men först är det nedräkning till Nordiska trädgårdar. 23-27 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi ses kanske där.

To my English blogg small world - big world - here!Blog Widget by LinkWithin

6 kommentarer:

Marie Lithén sa...

Zetas är mitt mecka, blev inget denna gången i Stockholm men alldeles säkert nästa. Hade i alla fall en fantastisk dag på Rum & Trädgård:) Det härliga med Zetas är ju att det är lika inspirerande inne som ute! Men fotat där har jag aldrig vågat...

Alen Trädgård sa...

Så trevligt att träffas på ett café och prata blommor :) Zetas är ju väldigt vacker i sin utformning. Det spaljerade häggmisplarna vid entren tycker jag är jättehäftiga. Ha det gott/Monne

VÄSTKUST sa...

Hejhej. Zetas är en favorit... Spännande att följa din blogg!

VÄSTKUST sa...

Hejhej. Zetas är en favorit, fina bilder...skall bli spännande att följa din blogg!
Marianne

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Åh suck, afternoon tea på Zetas...låter som en dröm så här års! :o)

Fotobloggen 2011 sa...

smart med afternoon tea. Trevligt att sitta där och drömma.....