Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

08 mars 2010

Vinn biljetter till Trädgårdsmässan i Stockholm 8-11 april 2010

Mässorna med trädgårdstema står snart "som spön i backen". Först ut var Malmö i helgen (Skånsk Trädgård/Trädgårdsliv) och snart är det Örebros tur 19-21 mars. Kistas trädgårdsmässa Rum och trädgård äger rum JUST nu i helgen 11-14 mars*, och sedan är det bara en månad kvar till Nordiska trädgårdar 2010, i Älvsjö i Stockholm. Nordiska trädgårdar är Nordens största trädgårdsmässa 8-11 april. I samband med det och att jag vill fira att jag precis har haft mer än 15000 besökare till min blogg så blir det utlottning av 3 biljetter till mässan i Stockholm (de är värda 140:-/styck).

Himmelstorpsgården, Kullahalvön (Mölle), visas under Trädgårdsrundan den 4-6 juni 2010. Foto: skane.com © Lena Birgersson.

I år är landskapet SKÅNE med på Nordiska trädgårdar med en egen monter i form av en SKÅNSK IDÉTRÄDGÅRD. Den kända trädgårdsprofilen Gunnel Carlsson bygger tillsammans med skånska trädgårdsmästare och elever från Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp upp idéträdgården. "En doftande skånsk äppellund", en skir grön bokhäck, välklippta buxbomsklot, magnolior, tulpaner, knoppande rabarber och en stickig överraskning på hjul!!!"


Så här går utlottningen till i korthet:

För att få lite känsla för trädgård och blomning så vore det roligt om ni kunde skicka en eller flera inspirerande bilder till mig från valfri skånsk trädgård, privat eller allmän (med namn på var den ligger). Det får gärna vara en bild från er egen trädgård (med eller utan namn på vem du är), men orten är bra att kunna referera till och uppgifter om det går att besöka trädgården. Gärna en bild så att man ser trädgården i sin helhet, eller halvbild. Maila mig på

tradgardsturisten@gmail.com

De tre personer som skickar de mest inspirerande bilderna (1-3 bilder per person och från samma trädgård) vinner en biljett. Totalt lottar jag ut 3 biljetter. Bra att ni skickar dem till mig senast den 21 mars. Sedan lägger jag ut bilderna i ett inlägg, här på bloggen.

Här är några inspirerande bilder från skånska trädgårdar:

Ulla Molins trädgård i Höganäs.
Samtliga foton i inlägget av © trädgårdsturisten@gmail.com, om inte annat uppges.

Ulla Molins trädgård i Höganäs med formklippta gröna buxbomsklot, gräs, och irisar.

Blå vallmo, i koloniträdgård i Citadellet Landskrona, juni månad.

Kolonistuga Citadellet, Landskrona.

Apotekarns trädgård i Simrishamn, med medelhavsinspiration.
Apotekarns trädgård i Simrinshamn på Österlen. Fylld av växter som ger en känsla av att man är i Italien. Buxbom, blåregn, citronträd, vackra terrakottakrukor. ..

Hovdala slottspark, söder om Hässleholm. Foto: skane.com © sydpol.com.

Gunnel Carlsson, trädgårdsjournalist, skapar Skånes idéträdgård i samarbete med elever och trädgårdsmästare. Foto: skane.com © Lena Birgersson

John Taylor, en av de trädgårdspersoner som du kan möta i Skånes monter på mässan.

Foto: skane.com © Helene Toresdotter
Från en scen i montern intervjuar Gunnel Carlson bland andra: Karin von Schenck, Sparrisgården, Skillinge, Kjell Åberg, Åbergs trädgård, Ystad, Philippe Plönninge, Fredriksdals trädgårdar, Helsingborg, John Taylor, Slottsträdgårdens trädgårdar, Malmö, Peter Englander, Apotekarns trädgård, Simrishamn, Rune Brand, Örtagårdens Plantskola, Vinslöv.

*)PS apropå Kista-mässan: Glöm inte att titta på den fina montern med kungliga krukor som floristen Kristina Öhman från Waldemarsudde har arrangerat. Klicka här för att läsa mer. Trädgårdsmässan Rum och Trädgård PÅGÅR NU 11-14 mars.


2 kommentar
Vill du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer: