Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

07 juni 2018

Roskungen får välförtjänt PRIS - ROSENKRANSEN

Blog Widget by LinkWithinVinnaren av Rosenkransen 2018 är Lars-Åke Gustavsson
Lars-Åke Gustavsson är nordens främste rosexpert och den som har betytt mest för det stora rosintresset som finns i Sverige idag. En folkbildare som gjort Fredriksdals Rosarium till ett av de främsta i landet. En inspiratör som grundat Fredriksdals Rosdagar som varje år lockar flera tusen besökare. En värdig vinnare av Rosenkransen 2018. 
Länk här till pressmeddelandet från Helsingborgs stad.
all text ur PM:et:

Juryns motivering
”Lars-Åke, är idag Nordens främste rosexpert och nog den som har betytt mest för det stora rosintresset som finns här i landet idag. Som folkbildare, pedagog och föreläsare trollbinder han sin publik och många är de som har blivit hängivna rosentusiaster tack vare honom. Lars-Åke är den som byggt upp Fredriksdals Rosarium till vad det är idag – ett av de främsta i landet. Fredriksdals rosdagar, skapades av Lars-Åke och är ett arrangemang som varje år samlar flera tusen besökare. Lars-Åke är Sveriges stora rosboksförfattare. Bokverket, Rosor för nordiska trädgårdar utgivet 1998 och 2008, är ett uppslagsverk men också en stor inspirationskälla för såväl hemmaodlare som för yrkesfolk. Lars-Åke har ansvarat för rosuppropet, inom Programmet för odlad mångfald. Hela Sverige har genomsökts efter intressanta rosfynd från Skåne i söder till Lappland i norr och flera tusen roskloner har samlats in. Som ett resultat finns nu ca 300 för framtiden bevarade odlingsvärda rossorter i den Nationella genbanken på Alnarp. Lars-Åke är initiativtagare till Svenska Rosensällskapet och var dess första ordförande och har sen varit vice president för Europa i World Federation of Rose Societies och verksam i World Federation of Rose Societies Conservation Committee. Lars-Åkes intresse och passion för rosen, blommornas drottning, har närmast blivit en livsuppgift för honom!”

/Ann 

Trädgårdsturisten - glöm inte att scrolla ner om du vill 'hygge dig' i Danmark i augusti i år. 
9-12 augusti reser vi - en liten grupp på resa till Köpenhamn och tre dagar på Själland för att njuta av livet, trädgårdar, slott och badhotell. Länk här🌹
Rosbilder från olika tillfällen och länder nedan
Inga kommentarer: