Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

17 september 2013

Ulf Nordfjells trädgård på Chelsea flower show i radioprogram P1, den 6 oktober kl. 15 - skriv upp!

Blog Widget by LinkWithin

PRESSMEDDELANDE
P1 Dokumentär:

Ulfs trädgård

Landskapsarkitekten Ulf Nordfjell är en världsstjärna inom hortikultur. Som en av få icke-brittiska designers på den exklusiva trädgårdsutställningen Chelsea Flower Show i London ska han trots en rekordkall vår, leveransstrul och växter med ful solbränna försvara sin ”Best Show Garden”-titel från 2009. P1 Dokumentären Ulf trädgård sänds 6 oktober kl. 15.03 i P1.Ulf överväldigas av britternas enorma kunskap och respekt för trädgårdskonst. 

- För engelskmännen är nöjet med att ha en trädgård äran att jobba i den, för flertalet svenskar är det snarare en fråga om var man ska placera grillen, säger Ulf.

Frilansjournalisten Elise Bakke Arntzen kände inte till Ulf Nordfjell förrän hon på en fest för två år sedan fick höra den dramatiska historien om en vindpinad svarttall som skulle vara en del av den förra utställningsträdgården. En kollega till Ulf berättade om hur plantskolor i hela Europa genomsöktes för att ersätta den lilla, krokiga tallen som förstördes i en tysk vinterstorm.

P1


Dokumentär: Ulf trädgård sänds 6 oktober kl. 15.03 i P1.

Pressbild
P1 Dokumentär. Ulfs trädgård

Foto: Elise Arntzen/Sveriges Radio


För mer information:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-70 25 00

Sveriges Radios presswebb: www.sverigesradio.se/press

Blog Widget by LinkWithin

..........

Nästa år, 2014 arrangerar Trädgårdsturisten en härlig resa till Chelsea flower show i London och besök i 6 klassiska trädgårdar, bla Sissinghurst, Great Dixter mm. Datum: 19-22 maj 2014. Ev blir det två resor med samma innehåll även den 24 maj och 4 dagar framåt.

Inga kommentarer: