Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

17 juli 2013

Nedsatt pris korrekt version - Trädgårdsresa 17-18 aug 2013 till Västergötlands trädgårdar och Gunillaberg

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Bilden ovan är från Gunillabergs hemsida; Tage Andersen, floristen, blomsterkreatören och fd konditorn gör en uppsättning. 


Kort resumé:  Dag 1 besöker vi trädgårds- och matkreatören Hannu Sarenströms trädgård på Kinnekulle i VÄSTERGÖTLAND, där vi efter rundvandringen bjuds på sommarmat i hans trädgård, tillagad av honom själv. Vi besöker också Hällekis herrgårds perennplanteringar innan färden går söderut mot Tidaholm och Vulcanön.  Efter incheck på stadshotellet blir det vinprovning före middagen med en professionell provningsledare och middag. Övernattning i Tidaholm. Dag 2 besöker vi blomsterkonstnären TAGE ANDERSENS herrgård GUNILLABERG.

Bild: Hannu Sarenström, trädgårdsinspiratör, författare och fotograf.
.................................................................................................................................................Avresa Stockholm 17 aug kl. 8
Åter Stockholm 18 aug kring kl. 19-1930.
På- och avstigning även trakten kring Södertälje (samma pris)
Det finns också möjlighet för några resenärer att ansluta till sällskapet utifrån andra orter i Sverige. Kontakta mig, så kan vi lösa det och ni får reducerat pris.  

Nedsatt pris: 3900:- för resa t o r Stockholm central  
(Ord.pris: 4200:- :- för resa tor Stockholm)

Det här ingår i priset:

Busstransport 2 dagar

Entréer till 3 trädgårdar

Övernattning Stadshotellet i Tidaholm (del i dubbelrum ingår i priset) Enkelrumstillägg är 200:- .

En fika (kaffe/té och kaka)

En lunch i det gröna hos Hannu Sarenström
+ en lättare lunch på hemvägen dag 2 
1 professionell vinprovning på VinContoret på Vulcanön, Tidaholm
Middag (huvudrätt och 1 glas vin + kaffe och dessert)
1 frukost
Ciceroner / arrangörer:
Ann Larås (Trädgårdsturisten) och VinContoret för vinprovningen

Program
Dag 1 – lördag den 17 augusti
Vår buss väntar utanför Stockholms Central på Vasagatan kl. 8. Vi reser västerut genom landskapet kring Mälaren. Ann berättar om slott & herrgårdar längs vägen. Vi stannar halvvägs i en trevlig miljö för att sträcka på benen och ta en fikapaus. Vi når Västergötland och författaren Hannu Sarenströms hem på Kinnekulle kring lunch. Hannu är känd för sina böcker om trädgård och mat, förra årets bok heter "Sommarkalas". Han gör också fantasifulla blomsterutställningar och har medverkat i SVT:s program Gröna rum. Han leder oss genom trädgården och ger inspiration kring växterna och hur trädgården har byggts upp, förmedlar tankar kring färgskalor och kombinationer. Extra! Sedan är det dags för lunch utomhus/inomhus, fräsch mat som Hannu tillagar speciellt för vår grupp. Efter besöket åker vi söderut mot Vulcanön i Tidaholm. Vi checkar in på Tidaholms Stadshotell och får ca en timme att koppla av och byta om. Vinprovning med provningsledare väntar i VinContorets lokaler en bit bort, i det som tidigare var det kända Tändstickspalatset. Därefter gemensam middag med dryck (vin eller alkoholfritt). Kvällen avslutas med kaffe eller té och dessert. Hotellet ligger en kort promenadväg därifrån.


Dag 2 – söndag den 18 augusti.

Efter frukost åker vi söderut mot Bottnaryd i Småland, utanför Jönköping. I en vacker glänta i det småländska landskapet har blomsterkonstnären Tage Andersen skapat sitt andra hem utanför Köpenhamn. En grön oas runt herrgården Gunillaberg, som han köpte 2008. Här använder han till fullo sin fantasi för att sätta en personlig konstnärlig prägel både ute och inne. Nytt får i år är hans nybyggda Orangeri som ska bli spännande att se. Här finns många blomsterinstallationer men också kreativa tillverkade möbler i järn (hans favoritmateriel förutom växter). Allt ligger inbäddat i ett naturskönt landskap med kor, grisar, bockar och andra djur. Vi börjar med att gå runt inne i huset där allt är renoverat på ett mycket speciellt sätt. Utomhus är det inte riktigt en traditionell trädgård utan Tages egna tolkning av skönhet i form av stora urnor med växter och liljor, smidda skulpturer och för den som vill kan man också ta trapporna ner i dalen för en promenad eller titta in i galleriet.  Se bilder längre ner här i inlägget. Efter en lättare lunch hos Tage, har det blivit dags för att resa norrut. Vi stannar till och gör ett besök i en charmig plantskola i Östergötland med växter att köpa för den som vill till låga priser och god kvalitet. Vi når Södertälje och Stockholm kring kl. 19 beroende på trafiken.

............................................................................................................................

Om du är nyfiken på resan, anmäl intresse genom att kryssa i intresseanmälan HÄR. Eller skicka ett mail till mig på kontakt@tradgardsturisten.se


/Ann Larås 'Den passionerade trädgårdsturisten'


Bilderna nedan är från Gunillabergs och Tage Andersens hemsida. Utom de som jag har tagit. 

 Entré Gunillaberg herrgård, Bottnaryd
Blomsterhav utanför gården
 Ett konstgjort träd. Foto: Ann Larås
 Foto: Ann Larås
 Foto: Ann Larås
Foto: Ann Larås
 interiör, som en teater-scenografi.
 lusthuset i ravinen.
 framsidan och en skulptur signerad Tage Andersen.
får, svin, kor och hästar finns på Gunillaberg i det vackra landskapet
Inga kommentarer: