Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

17 mars 2012

Rum & trädgård 2012 är avslutad - massa bilder!!!!

"Rojalistik glans och glädje" kallar Lena Linderholm, Emilia Linderholm, Leif Björklund och Ulla Friberg den finaste montern på mässan. "Varför nöja sig med halva kungariket när man kan få hela?".  Ser ni dramatiken, en stol är vält, en dörr halvöppen, kanske har vi överrumplat ett par som grälat och nån har just sprungit ut genom dörren. Som ett teaterdrama, tycker jag att det ser ut!

Rum & Trädgårds mässa för inredning och trädgård hade tema FEST i år, 2012. Det märktes på alla fina bord som var dukade på fantasifulla sätt.
Allt om Trädgårds monter stod bakom de här ovan blomsteruppsättningar, gjorda - om jag inte har missförstått - av Andreas på Näsuddens handelsträdgård på Smådalarö söder om Stockholm, en riktigt fin handelsträdgård, men inget fik där... ännu, men har hört något om att planer för det finns. 27 april öppnar de i år De driver upp sommarblommor och perenner, har en liten rosträdgård, en köksträdgård och en stor vacker äppelträdgård (från deras hemsida).

I Sollentuna trädgårdsgilles monter stod denna stiliga betongvas på en piedestal, gjord på ett finurligt sätt, av medlemmen Åsa Lundgren Eriksson.
Slottsträdgården Ulriksdals Bo Rappne m fl gav råd om trädgård. Rappne i hatt förstås.

Hannu Sarenström berättar levande om mat och trädgård. Förmodligen med utgångspunkt från sin bok Sommakalas. Han bjöd också på mat i eget kök på mässan tillsammans med den passionerade kocken Rune Kalf-Hansen.
Lantliv och Trädgård - en butik i Bromma, står bakom det här vackra festligt dukade bordet - ett stilleben som påminner om tavlan av Skagenmålaren Kroyer "hip hip hurra" som har inspirerat Ann Hodell och Boris Schneider till denna vackra trädgårdsdukning. 


Rama in din tomt med en gärdsgård (men det måste kännas naturligt i landskapet och miljön, inte mitt i ett villaområde i en villaförort till Stockholm..tycker jag)
..och där har vi mannen som säljer infärgat konstgräs för balkonger t ex, eller till utställningar.
På en yrkesutbildning i Gävle hade man satt ihop det här påhittiga bordet med mycket vackra blomstilleben i form av tårtor, bakelser och maträtter.
Eleverna går floristutbildning på Praktiska gymnasiet i Gävle. Lärare är Ella Fröjdman & Erika Grönlund.
Hedvigs trädgård är också inblandade. ..
...i en annan monter hade man gjort en romantisk sits i en stol av rosenknoppar.

Citroner och Medelhavet fanns självklart med på mässan. En trend som växer, är att skapa sin egen trädgård med medelhavskänsla hemma.
Kristina Öhman, florist och blomsterinspiratör, har skapat ett färgstarkt påskbord i färgerna turkost och gult. Hon kallar det "Färgsprakande trandans med vårens givna attribut spirar upp bland fjolårets torra löv och spirande vårflor".
Så underbart!!!!
Konstnären Lena Linderholm har sina fans. Här har hon just avslutat ett samtal inför publik om trädgård i kombination med sjukdom. Hon och hennes dotter gjorde mässans häftigaste monter. Se första bilden i inlägget ovan.
Maria från Pomeranshuset.se, är klädd i årets färg (också färgen på citrusfrukter) som är hennes stora intresse och arbete.


Allt om Trädgårds bord i mittgången - ett samarbete med Peter Englander.

Vansta trädgård i Ösmo lottade ut på mässan en av sina engelsk-importerade växthus i cederträ. Tillverkaren är Gabriel Ash och de har följt den engelska trädgårdstraditionen där det gäller designen och kvalitéen.Uttrycket "The English Garden" sammanfattar bäst verksamheten på familjeföretaget Vansta Trädgård /så beskriver de sig själva.

Vill du gå till hemsidan, och läsa mer om trädgårdsresor och utflykter i Sverige, till England, Italien och Frankrike, klicka här!

3 kommentarer:

ormbunke sa...

Kul att få se dina foton från utställningen när jag själv inte har möjlighet att se det live.Ha det gott. Anita

Marie Lithén sa...

ÅHHHHH tack tack tack för alla fina bilder och trevliga beskrivning!!!

Randi sa...

Tusen tack för att du delar med dig. Hade inte möjlighet att åka upp till Stockholm och njuuuter av att se lite av det jag missade. Tänker inte missa tillfället nästa år!