Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

03 mars 2012

Rosor, lavendel, iris o doftande jasmin - resa till sydfranska trädgårdar i maj 2012!!

I maj åker jag och en grupp till Frankrike för att besöka privata trädgårdar och några öppna besöksträdgårdar! Jag är ciceron och resan administreras av Favoritresor. 6 dagar, 10-15 maj 2012.

Lite inspiration kommer här!!

Maj månad är den allra bästa tiden på året att besöka trädgårdarna i södra Frankrike, det är friskt grönt och rikblommande.
"Vi åker genom dalgångarna kring Aix-en-Provence där vi också bor de tre första nätterna – sen vidare österut genom Luberondalen, mot Rivieran för att uppleva några av de finaste trädgårdspärlorna runt Nice och Grasse. I en kreativ konstnärsträdgård äter vi fransk plocklunch under platanernas trädkronor. Vi färdas bland lavendelfälten och genom de sköna landskapen som har en rik romersk historia. I villa Joanis upplever vi den prydliga och rikblommande trädgården där grönsakslandet, de formklippta buskarna och perennerna bildar en modern ”potager”. Trädgården utsågs till ”årets vackraste trädgård” i Frankrike 2008. Här får vi också prova deras viner. En dag gör vi en utflykt till Italien, till Hanbury gardens som är ett botaniskt paradis, skapat av Thomas Hanbury som samlade växter från jordens alla hörn. Vi tar oss upp i bergen med bussen och äter en italiensk lunch med utsikt över dalen. Charmigt och bekvämt boende i Aix-en-Provence och i Nice. Tid finns också att strosa runt i de fina städerna. En innehållsrik trädgårdsresa för alla sinnen och med ”guldkant"


Mer detaljer om denna resa på Favoritresors hemsida. Trädgårdsturisten Ann Larås är ciceron och står bakom urvalet av trädgårdar, Favoritresor är arrangör i sett samarbete med Riksförbundet Svensk Trädgård.

Bilder från trädgårdarna och lite miljöbilder:

Afrikansk lilja, Agapanthus, Côte d´Azur.
Bassängen i konstnärsträdgården i d´Orves i Provence ligger högt och är omgiven av växtlighet som oleander (nerium)
Val Joanis, prisbelönt trädgård och vinslott. Kronärtskockor till vänster, idegran till höger och lavendel i mitten.
Spaljerade fruktträd och snygga ramar av bambu och flätade grenar.Val Joanis utsågs till "Frankrikes vackraste trädgård" 2008.

Svindlande utsikt från trädgården villa Ephrussi över Medelhavet.
Bild: Rotschilds Villa Ephrussi på halvön Cap Ferrat strax utanför Nice
Trädgårdsport i provencalsk blått
Olivträdsallé i Var, Provence
d´Orves Var, Provence - äldre charmig konstnärsträdgård. Här äter vi lunch utomhus under platanernas lövkronor.
Vart leder den här hemliga porten?
Stadsmiljö i Provence
Marknad södra Frankrike, maj månad.
En av våra trädgårdarna i Alpillerna, i Provence, ritad av trädgårdsarkitekt Dominique som skapat trädgårdar över hela världen
Fler trevliga trädgårdsresor och utflykter på Trädgårdsturistens hemsida
Blog Widget by LinkWithinBlog Widget by LinkWithinBlog Widget by LinkWithin

2 kommentarer:

Lisa Holmgren sa...

Olivträdsallen var helt otroligt vacker! Alla andra foton också!

// Lisa

http://lisaflorist.blogspot.com/

Kristina Bonander sa...

Hej.

Vad många inspirerande bilder! Ja, man har mycket att se och upptäcka om man ger sig iväg utanför Nordens gränser.

Den gamla portalen med dörren i var fantastiskt charmig.

Hoppas du får många med dig på din resa

Kristina