Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

01 februari 2012

Hur får man en oemotståndlig trädgård?

Jag var på föredrag i förra veckan tillsammans med medlemmar ur Club Corinth som är en grupp mycket kunniga trädgårdsjournalister, de flesta från Stockholms-trakten. Vi lyssnade - det var trångt men trevligt - på trädgårdsrådgivare Ann-Catrin Thor (bilden) som har arbetat med att utforma trädgårdar i flera decennier. Vi fick veta hur hon tänker och lägger upp arbetet mot kunden och de medarbetare som behövs för att förverkliga en trädgård, i form av murar, stenläggning, växtval etc. Flera praktiska exempel från villatomter som förvandlats från en "tomt" en yta utan egentlig tanke, till något som ska vara vackert och praktiskt och framförallt fungera för de som bor och vistas där.

Ann-Catrin är ordförande i Uppsala TrädgårdsSällskap, är rådgivare och skribent för Riksförbundet Svensk Trädgård där hon skriver i deras tidning Hemträdgården och håller kurser om rosor, trädbeskärning etc. Ann-Catrin har företag för trädgårdsrådgivning.


Några av medlemmarna i Club Corinth har hittat stolar för att lyssna på Ann-Catrin. I lokalerna på Koloniträdgårdsförbundet på Söder i Stockholm. Förbundet ingår i FOR, som är Fritidsodlingens riksförbund.

-------------------

Det här är de råd som Ann-Catrin och hennes kollega Lise-Lott föreslår för att få en "oemotståndlig trädgård" på sin hemsida Trädgårdsrådgivarna:

Klicka på fjärilen, så ser du texten bättre:
Under våren fortsätter Ann-Catrin Thor att besöka Lotta Bromé i P4 Extra under vinjetten "Lottas trädgård". Trädgårdstips och populär chatt.
Här är sändningstiderna:

18 januari
15 februari
21 mars
12 april
9 maj
30 maj
Sändningsstart omkring
kl 14.35, sändningstid ca 6 minuter.
Hej svejs

Blog Widget by LinkWithinBlog Widget by LinkWithin

Länk till Trädgårdsturisten.se HÄR.

Inga kommentarer: