Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

09 februari 2011

Några platser kvar på trädgårdsresan till Italien i vår!

Det finns några platser kvar på en härlig trädgårdsresa till Amalfikusten på Italien med avresa 29 april 2011, 6 dagar. Små citroner gula - i blåregnets tid, till det fantastiska Amalfikusten, i södra Italien, i samarbete med Riksförbundet Svensk Trädgård. Om man är medlem så får man 1000:- rabatt på resan. Det räcker med att man är medlem i en lokal trädgårdsförening som är ansluten till förbundet. Det kostar 275:- att bli medlem.

Amalfikusten är en av de vackraste kuststräckorna i hela Europa.
Kanske har du själv tänkt på att åka på en sådan resa "once in a lifetime" med din syster, make, eller mor/far. Eller så föredrar du att resa själv i sällskap av en trevlig grupp som har längtat efter att uppleva Italien och dess trädgårdar, och kusträckan Amalfi. Följ med mig och de andra!! Eller föreslå för någon i din vänskapskrets! Mailadressen till mig är kontakt@tradgardsturisten, eller kontakta Favoritresor direkt tel. 08-660 18 00.


Vi har gjort resan två gånger. Och vet att det är en underbar upplevelse, med mycket skönhet, trevliga människor, bra hotell och unika trädgårdsupplevelser. Citronblom, blommande blåregn och pittoreska byar som klättrar på bergssida på Italiens vackraste kustlinje, . Vi besöker villa Cimbrone, villa Rufolo, Villa Il Tritone, La Mortella på ön Ischia och en härlig lantegendom där vi får vandra genom en citronlund, dricka gården egna vin och äta lunch av det naturen erbjuder. Vi tar en båttur längs kuststräckan, 1 timme till fantastiska Positano.
Men ... vi börjar resan med ett besök i den rikt blommande trädgården Ninfa, en av världens mest romantiska trädgårdar där rosor klättar på ruinerna av den medeltida staden. Och avslutar med La Mortella på den tropiska ön Ischia där vi också badar i varma källor omgivna av en trädgård. Nästan allt !! ingår i resan (bra att tänka på när man ser priset).

Ciceron är jag Ann, alias Den passionerade trädgårdsturisten:
Ann Larås, författare till boken ”Italienska trädgårdar” (och Engelska trädgårdar). Lokalguide är kunniga Ki Månsson Gallone, bosatt i Italien sedan 70-talet.


Om du vill läsa om fler aktuella trädgårdsresor 2013 klicka in dig på Trädgårdsturistens hemsida, HÄR. 

bild från hotellets terrass- där vi bor i Vietri sur Mare, nära Salerno.

Hos Anna (vänster) på hennes lantgård utanför Salerno, där vi får lära oss göra Limoncello, och äter en underbar lunch baserad på örter och grönsaker som hon plockar själv.
Blog Widget by LinkWithin

Inga kommentarer: