Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

18 mars 2010

Kistamässan /Rum och trädgård 2010 - många bilder

Kungsängsliljor, dom har man längtat efter hela långa vintern....

Jag tog en sväng till Kistamässan för att gå runt och känna atomosfären och fota. Det är en mycket mindre mässa än Nordiska trädgårdar, men riktigt fin och prydlig. Under den korta tiden jag var där hann jag mest fika, fota och lyssna på föreläsare. En riktigt bra lördageftermiddag! Dessutom fick jag en parkeringsbiljett av några trevliga damer som var på väg från parkeringsplatsen...Tack.

I Hannu Sarenströms monter som var en lång rad av "rum" i mitten av mässlokalen stod bla denne gode man bland stilleben och vackra miljöer med blomtema.

In Våribus - upplevelseinspiration av Hannu Sarenström


Betongkärl skapade av Åsa Lundgren, med små sticklingar - stod i montern för Sollentuna trädgårdsgille.


Flera av Åsa Lundgrens dekorativa avgjutningar i betong.

Kristina Öhman är freelancande florist på Waldemarsudde. Hon står bakom idéutställningen Kunglig inspiration på mässan, tillsammans med Waldemarsudde. Om du vill läsa mer om henne, klicka på namnet.

Kunglig inspiration fick man i montern med vaser, urnor och kärl från våra kungliga slott; Ulriksdals slott, Waldemarsudde, Solliden etc


Waldemarsuddekrukan finns i olika storlekar. Så här kan man fylla krukan nr 3. Murgröna, vita rosor, citronhalvor och en limefärgad .....

Det är så snyggt med färska grönsaker som växer i de här korgarna..det ska jag absolut pröva till sommaren - och placera en hel klunga korgar med olika växter och grönsaker i. Sallad är ju snyggt och går åt.

Mårbacka-pelargonen vänder man sig alltid om efter. De ser så friska och vackra ut. Färgen är perfekt! Svagt rosa.

Hortensia är verkligen en skönhet. Inte diskret precis men alldeles underbar när den skiftar i blå-lila (vilket beror på mängden mineraler i jorden) Ju mer koppar har jag lärt mig desto blåare.

Julrosor, alltid på plats på trädgårdsmässorna på våren!!

"Ett lusthus" - en gammal glasveranda får nytt liv, står det på skylten utanför denna romantiska skapelse. En utställning av Ann Hodell och Boris Schneider, Lantliv & Trädgård Bromma.

Vill ha denna glasveranda nu!
installation inuti

Och så här ser det ut på lite avstånd.
Modernare variant av växthus, väldigt trevligt.

Detalj som jag iallafall faller för.

Tulpanens hus dekorerar sin monter med - inte oväntat ...tulpaner! Fortfarande vackert men kunde de inte ta ut svängarna lite grand och göra något oväntat med tulpanerna. Men det underbara ägget i mitten drar blickarna till sig. Jättehäftigt.

Detalj från Tulpanens hus-montern.

Dagbäddar utomhus är hett!!!


"Sommarnjutning" skapad av Lotta Inglander för Nordiska hem.

Slottsträdgården Ulrikssdal hade skapat ett mysrum under tak, en enkel dagbädd som hängde i grova rep från järnställningen. Lång vattenkanal bakom med vacker plantering Jag tänker på Marocko eller Persien när jag ser miljön...


Trevlig föreläsning av Peter Englander, mannen bakom Apotekarns trädgård i Simrishamn och med ny bok på gång: Livet i Solen. Han berättar om hur man bygger upp en medelhavsinspirerad trädgård på våra breddgrader.

Vacker installation med videkvistar och limegröna tulpaner.
Wow.
Vill ha.
Så sött.

Hos Trädmästarna fick man en inblick i vad en arborist gör (beskär träd). Det gjorde man med filmen "Arboristen" som är en kortfilm av Håkan Julander och Åse Fougner i samarbete med Trädmästarna.


3 kommentar
Alltid glad för en kommentar, klicka här!

Inga kommentarer: