Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

21 juli 2009

Jag vill se Mästarrabatterna på Norrviken i Båstad nu!


På bilden är Torsten Wallin i sin plantering "Solbacken". Men man kan inte se hans mästarrabatt uppbyggd och planterad på Norrvikens trädgårdar ännu. Men däremot så finns 2006, 2007, 2008 års Mästarrabatter i Norrvikens trädgårdar i Båstad skapade på plats.

Jag tar mig friheten att lägga in en kommentar till mitt inlägg från Helen J:
HelenJ sa...
...2006, 2007 och 2008 är väldigt fina. 2009 är dock inte planterad ännu.... Tidsbrist och pengabrist är anledningen. Dock är rabatten nu förberedd för plantering och ungefär hälften av växterna inköpta, så förhoppningsvis kommer de i jorden inom de närmaste veckorna. Men det är inte lätt när man dessutom ska hinna hålla hela parken i ordning - med två heltidsanställda och ett varierande antal praktikanter...
Läs mer om livet som praktikant på Norrviken på min blogg http://blivandetradgardsmastare.blogspot.com
/Helen

Länk till Norrvikens trädgårdar!

Om Torsten Wallin
För den trädgårdsintresserade allmänheten är landskapsarkitekt Torsten Wallin mest känd för sin egen trädgård på en ö i Stockholms yttre skärgård. Den öppnade han för oss alla genom sin bok Vildros och Kaprifol - Trädgården på ön som kom ut år 2005. I raviner mellan ljunghed, klippor och hav har Torsten skapat sin privata drömträdgård enligt samma principer som han tillämpar professionellt. Det är platsens själ - genius loci - och dess vilda växter som är grunden. På den bygger han vidare med trädgårdsväxter, i första hand sådana av nordiskt ursprung. Rabatten Solbacken är skapad just på det sättet i Torstens egen trädgård. Enarna i originalrabatten är vildväxande på platsen. De sorter som föreslås i växtförteckningen, 'Kantarell' E och 'Tyrihans' E, har sitt ursprung i svensk respektive norsk natur.

I vanliga fall är Torsten Wallin verksam vid avdelningen för Landskap och Miljö inom WSP i Stockholm. Hans uppdrag spänner över ett brett område, från bland annat gestaltning av perennplanteringar och gaturum till landskaps- och markplanering vid större industribyggnationer.

2 kommentarer

Tyck till om du vill, här!


Hälsar Ann /
www.tradgardsturisten.se

På försommaren 2013, kan vi kanske få se Torstens mästarrabatt på plats på hans ö i skärgården, Enskär. Jag arrangerar trädgårdsutflykter och resor i Sverige, England, Italien mm.


Anmäl intresse här.Och om Mästarrabatterna - mer info och bilder, här!Inga kommentarer: