Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

31 mars 2009

Innehållsrik trädgårdsmässa i Älvsjö, massa bilder!

Den alltid lika efterlängtade trädgårdsmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö är slut för i år och jag lägger ut några bilder därifrån som jag tog 25/3 när utställarna höll på att göra klart sina montrar. Nya trädgårdsböcker återkommer jag till snart.
Betong är hetare än nånsin. Titta, vad man kan göra! Fat som gjuts på en takrosett och man kan använda broderade grytlappar för att få vackra mönster. "Lätt" och billigt. Ny bok om allt detta finns ute nu. Jag tror att den heter "Betong". Titta på handen...och på ljusstakarna som är gjorda av betong i en pet-flaska. Kul.
Flower Power på catwalken.
HLK original. Vackra och välgjorda trädgårdsmöbler efter hälsinge-original. Jättefina!

Företaget Skavanker, som nyproducerar möbler efter svenska original. Det flyttbara Lusthuset är en liten pärla både utvändigt och inne. Efter en originalritning av Fredrik Blom (200 år gammal). De här byggnaderna gjordes mobila för att kunna tas med i krig och monteras upp snabbt på nya platser. Handhyvlad panel, munblåst glas, handsmidda gångjärn, linoljefärg, handfalsat plåttak. Fredrik Blom har också ritat Rosendals slott på Djurgården och Skeppsholmskyrkan.
En färdig pall för skolor, som vill få elever intresserade av odling och trädgård. Det är några elever från trädgårdsutbildningen ....som tagit fram den här lysande idén.

Ett växthus som de såg ut från början. Modell från Sävsjö (en av de kommuner som verkligen satsar på fina gröna lungor i stan och arrangerar trädgårdsvandringar med trädgårdsmästare Stefan Lagerqvist som är en av Sveriges kända trädgårdspersonligheter. Mer info om trädgårdsvandringarna tel. 0733-862541. Den här idéträdgården vann 1:a pris för bästa ideträdgård på årets mässa.
Azaleor, rhododendron i massor..från Belgien. Stor-satsning från Flandern.
Wij trädgårdar, alltid på plats på mässorna med vackra nytänkande montrar.
Ett rosa växthus för "en prinsessa" - från WillabGarden.se


Blomsteraffären Piri-piris monter med en hängande dekorativ vas av grenar och blommande stuprör
Utsedd till mässans vackraste monter: En blommande säng i monter av floristen Peter Ödegaard och mycket mer. I samarbete med Garbo Interiör som öppnar en "tillfällig" affär på Karlavägen 42, Sthlm mellan 15/4-midsommar.
Ödegaard / Garbo interiör monter
Aurelier
Riksförbundet Svensk trädgårds monter med underbart Medelhavstema.
..med en liten "piazza" för växterna i mitten.

8 kommentarer

Kommentar!

Inga kommentarer: